Kerstkaartenactie Montaigne Lyceum een groot succes!

Written by youngconnection

On december 22, 2020

Het afgelopen jaar was een onwijs bijzonder jaar. Bij Young Connection probeerden we steeds alles op alles te zetten om te doen waar we goed in zijn, namelijk: Jongeren aanmoedigen om hun talenten in te zetten voor iets goeds te doen voor een ander.

Zo richting het einde van dit jaar ontstond het idee om een toffe kerstkaartenactie op te zetten, in samenwerking met het Montaigne Lyceum. Hoe leuk zou het zijn als scholieren van het Montaigne Lyceum in de laatste weken van het jaar een kaart schrijven voor een oudere in Pijnacker en Nootdorp? Ouderen verdienen écht die hart onder de riem en jongeren worden blij wanneer ze iets goeds doen.  Een heel leuk idee dus!

Fleur en Nynke, actief vrijwilliger bij Young Connection én scholieren van het Montaine Lyceum hoefden hier niet over na te denken. Ze zagen meteen de mogelijkheden en gingen in gesprek met de afdelingsleider van hun school, Marco van de Ven. Ook Marco was net zo enthousiast en samen bedachten ze een manier om zoveel mogelijk jongeren van het Montaigne in hun enthousiasme mee te nemen voor dit idee.

De meiden gingen aan de slag met een kleine 200 kerstkaarten. Kaarten die we ontvangen hadden van ‘KunZTbloemen’ en van een lief stel na een oproepje op ‘Heel Pijnacker Nootdorp Helpt’. Ze liepen de klassen rond, vertelden over Young Connection en vertelden over hoe tof het zou zijn als iedereen een kerstkaart zou schrijven voor een oudere. De reacties waren ongelooflijk! Al snel bleek dat de hoeveelheid kerstkaarten te weinig bleken en massaal boden docenten en scholieren zich aan om nog meer kerstkaarten mee te brengen. Uiteindelijk zijn er binnen een kleine twee weken 580 kerstkaarten geschreven.

Afgelopen vrijdag was het dan ook eindelijk zover. Samen met Nynke en Fleur gingen we op pad om de kerstkaarten te brengen naar Buurtzorg en Veenhage van Pieter van Foreest. Wegens de huidige maatregelen konden we helaas niet zelf de kaarten verspreiden onder de ouderen. Gelukkig zijn ze in goede handen bij de werknemers van Buurtzorg en Veenhage en zullen zij deze in de laatste dagen voor kerst verspreiden onder de ouderen in Pijnacker-Nootdorp.

Zoals we wel vaker zeggen, zonder jongeren geen Young Connection. Dat is ook in dit geval weer overduidelijk te zien! Voor deze actie willen we natuurlijk alle scholieren van het Montaigne Lyceum ontzettend bedanken. Jullie inzet is prachtig! Maar ook het enthousiasme van Marco, zonder jou was dit niet gelukt. En in het bijzonder natuurlijk Fleur en Nynke, jullie zijn echte kanjers en hebben dit echt heel goed gedaan! Super bedankt allemaal!

You May Also Like…

Nieuwe voorzitter voor ons bestuur gezocht!

Netwerk Young Connection zoekt versterking bestuur Ons jongerenvrijwilligersnetwerk Young Connection werkt aan een samenleving in Pijnacker-Nootdorp, waarin mensen naar elkaar omzien. Wij sluiten aan bij de leefwereld van jongeren tussen de 15 en 30 jaar door hen op...

Laatste zomernieuws!

Laatste zomernieuws!

Hi allemaal! De zomervakantie is van start gegaan. Bij Young Connection is dat altijd een moment om terug te kijken op het eerste half jaar en plannen te maken voor het nieuwe schooljaar. In dit nieuwsbericht nemen we je daar graag in mee. We wensen jou ook een fijne...

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Met het online symposium 'de kracht van jongeren' hebben we het officiële afscheid van oprichters Joyce en Michiel gemarkeerd. Op 23 juni dachten we met een kleine 40 samenwerkingspartners, jongeren en belangstellenden na over de toekomst van Young Connection. Vanuit...

0 reacties