Kerstkaartenactie Montaigne Lyceum een groot succes!

Written by youngconnection

On december 22, 2020

Het afgelopen jaar was een onwijs bijzonder jaar. Bij Young Connection probeerden we steeds alles op alles te zetten om te doen waar we goed in zijn, namelijk: Jongeren aanmoedigen om hun talenten in te zetten voor iets goeds te doen voor een ander.

Zo richting het einde van dit jaar ontstond het idee om een toffe kerstkaartenactie op te zetten, in samenwerking met het Montaigne Lyceum. Hoe leuk zou het zijn als scholieren van het Montaigne Lyceum in de laatste weken van het jaar een kaart schrijven voor een oudere in Pijnacker en Nootdorp? Ouderen verdienen écht die hart onder de riem en jongeren worden blij wanneer ze iets goeds doen.  Een heel leuk idee dus!

Fleur en Nynke, actief vrijwilliger bij Young Connection én scholieren van het Montaine Lyceum hoefden hier niet over na te denken. Ze zagen meteen de mogelijkheden en gingen in gesprek met de afdelingsleider van hun school, Marco van de Ven. Ook Marco was net zo enthousiast en samen bedachten ze een manier om zoveel mogelijk jongeren van het Montaigne in hun enthousiasme mee te nemen voor dit idee.

De meiden gingen aan de slag met een kleine 200 kerstkaarten. Kaarten die we ontvangen hadden van ‘KunZTbloemen’ en van een lief stel na een oproepje op ‘Heel Pijnacker Nootdorp Helpt’. Ze liepen de klassen rond, vertelden over Young Connection en vertelden over hoe tof het zou zijn als iedereen een kerstkaart zou schrijven voor een oudere. De reacties waren ongelooflijk! Al snel bleek dat de hoeveelheid kerstkaarten te weinig bleken en massaal boden docenten en scholieren zich aan om nog meer kerstkaarten mee te brengen. Uiteindelijk zijn er binnen een kleine twee weken 580 kerstkaarten geschreven.

Afgelopen vrijdag was het dan ook eindelijk zover. Samen met Nynke en Fleur gingen we op pad om de kerstkaarten te brengen naar Buurtzorg en Veenhage van Pieter van Foreest. Wegens de huidige maatregelen konden we helaas niet zelf de kaarten verspreiden onder de ouderen. Gelukkig zijn ze in goede handen bij de werknemers van Buurtzorg en Veenhage en zullen zij deze in de laatste dagen voor kerst verspreiden onder de ouderen in Pijnacker-Nootdorp.

Zoals we wel vaker zeggen, zonder jongeren geen Young Connection. Dat is ook in dit geval weer overduidelijk te zien! Voor deze actie willen we natuurlijk alle scholieren van het Montaigne Lyceum ontzettend bedanken. Jullie inzet is prachtig! Maar ook het enthousiasme van Marco, zonder jou was dit niet gelukt. En in het bijzonder natuurlijk Fleur en Nynke, jullie zijn echte kanjers en hebben dit echt heel goed gedaan! Super bedankt allemaal!

You May Also Like…

Kerstpakketactie gaat door

Kerstpakketactie gaat door

Ondanks de nieuwe lockdown kan onze kerstpakkettenactie gelukkig wel doorgaan. Juist nu vinden we het belangrijk dat we met elkaar laten zien dat we niemand willen vergeten in deze donkere dagen. De logistiek heeft natuurlijk wat meer voeten in de aarde nu, maar we...

Kerstpakkettenactie: bedankt voor uw donatie!

Kerstpakkettenactie: bedankt voor uw donatie!

Aan het einde van dit bizarre jaar houden we een hartverwarmende coronaproof kerstactie. We willen alle mensen die hulp ontvingen via Young Connection verblijden met een kerstpakket. En onze jonge vrijwilligers gaan die pakketten in de kerstweek langsbrengen in...

Nominatie voor Actie Warm Hart

Nominatie voor Actie Warm Hart

Young Connection doet mee aan de actie Warm Hart van KRO-NCRV. Met de actie wil de omroep Nederlandse goede doelen onder de aandacht brengen. De doelen met de meeste stemmen krijgen een geldbedrag van € 10.000, € 5000 of € 2500. Stem dus op ons! Stemmen gaat online...

0 reacties