Kerstkaartenactie Montaigne Lyceum een groot succes!

Written by youngconnection

On december 22, 2020

Het afgelopen jaar was een onwijs bijzonder jaar. Bij Young Connection probeerden we steeds alles op alles te zetten om te doen waar we goed in zijn, namelijk: Jongeren aanmoedigen om hun talenten in te zetten voor iets goeds te doen voor een ander.

Zo richting het einde van dit jaar ontstond het idee om een toffe kerstkaartenactie op te zetten, in samenwerking met het Montaigne Lyceum. Hoe leuk zou het zijn als scholieren van het Montaigne Lyceum in de laatste weken van het jaar een kaart schrijven voor een oudere in Pijnacker en Nootdorp? Ouderen verdienen écht die hart onder de riem en jongeren worden blij wanneer ze iets goeds doen.  Een heel leuk idee dus!

Fleur en Nynke, actief vrijwilliger bij Young Connection én scholieren van het Montaine Lyceum hoefden hier niet over na te denken. Ze zagen meteen de mogelijkheden en gingen in gesprek met de afdelingsleider van hun school, Marco van de Ven. Ook Marco was net zo enthousiast en samen bedachten ze een manier om zoveel mogelijk jongeren van het Montaigne in hun enthousiasme mee te nemen voor dit idee.

De meiden gingen aan de slag met een kleine 200 kerstkaarten. Kaarten die we ontvangen hadden van ‘KunZTbloemen’ en van een lief stel na een oproepje op ‘Heel Pijnacker Nootdorp Helpt’. Ze liepen de klassen rond, vertelden over Young Connection en vertelden over hoe tof het zou zijn als iedereen een kerstkaart zou schrijven voor een oudere. De reacties waren ongelooflijk! Al snel bleek dat de hoeveelheid kerstkaarten te weinig bleken en massaal boden docenten en scholieren zich aan om nog meer kerstkaarten mee te brengen. Uiteindelijk zijn er binnen een kleine twee weken 580 kerstkaarten geschreven.

Afgelopen vrijdag was het dan ook eindelijk zover. Samen met Nynke en Fleur gingen we op pad om de kerstkaarten te brengen naar Buurtzorg en Veenhage van Pieter van Foreest. Wegens de huidige maatregelen konden we helaas niet zelf de kaarten verspreiden onder de ouderen. Gelukkig zijn ze in goede handen bij de werknemers van Buurtzorg en Veenhage en zullen zij deze in de laatste dagen voor kerst verspreiden onder de ouderen in Pijnacker-Nootdorp.

Zoals we wel vaker zeggen, zonder jongeren geen Young Connection. Dat is ook in dit geval weer overduidelijk te zien! Voor deze actie willen we natuurlijk alle scholieren van het Montaigne Lyceum ontzettend bedanken. Jullie inzet is prachtig! Maar ook het enthousiasme van Marco, zonder jou was dit niet gelukt. En in het bijzonder natuurlijk Fleur en Nynke, jullie zijn echte kanjers en hebben dit echt heel goed gedaan! Super bedankt allemaal!

You May Also Like…

Vacature: Wij zoeken een nieuwe collega!

Vacature: Wij zoeken een nieuwe collega!

Netwerk Young Connection wil blijven investeren in een plek voor jongeren waar  jongeren gezien worden en zich verder kunnen ontwikkelen. Om dit te kunnen doen én de toekomstplannen van Netwerk Young Connection verder vorm te geven zoeken wij een Project...

Vernieuwing team op komst

Vernieuwing team op komst

De komende zomer zal ons team vernieuwd worden. Joyce de Haan en Michiel Steenwinkel vertrekken en maken plaats voor een nieuwe medewerker met een groter contract. Het vertrek doet natuurlijk wel pijn, maar is ook een weloverwogen besluit.   Bij de...

Voorleesuurtje op de zondagochtend

Voorleesuurtje op de zondagochtend

Nynke en Aniek lezen elke laatste zondag van de maand voor uit leuke en spannende kinderboeken. Ze doen dat in CuturA&Zo in Nootdorp. Om te beginnen nog online, maar hopelijk binnenkort ook echt te midden van een groep kinderen.  De eerste editie in februari...

0 reacties