Leuke dingen doen tijdens lockdown

Written by youngconnection

On maart 16, 2021

De afgelopen maanden waren jongeren vaak in het nieuws. Een jaar lang geen ontmoetingen op school, op het sportveld, bij de vereniging of in de horeca, hakt erin. Veel jongeren zijn somber of kampen met depressieve klachten. Gelukkig zien wij ook veel vitale jongeren die er het beste van maken. 

Bij Young Connection willen wij er zijn voor jongeren. Door middel van gezellig en leerzame (online) activiteiten als de groeiplaats waar we met elkaar een thema bespreken. 

In de voorjaarsvakantie was daar de Jeugd Aan Zet activiteitenweek. Dankzij een extra rijkssubsidie rond jongeren in coronatijd. We konden daarvan in de voorjaarsvakantie veel mooie activiteiten organiseren in samenwerking met Jeugd&Jongerenwerk en Team4Talent. 

Zo waren er een voetbal-, lasergame- en fortnite toernooi, een online pubquiz, een kickbox clinic, een online kook- en bakactiviteit en creatieve workshops rond sieraden en graffity. Vele tientallen jongeren hebben aan één of meer activiteiten meegedaan. 

De online kookworkshop van Carlington Morrissey van Pimento Tapasbar uit Dordrecht was één van de successen. Alle deelnemers konden ’s middags een tasje met ingrediënten ophalen om ’s avonds met aanwijzingen via het scherm los te gaan in de eigen keuken.

You May Also Like…

Vacature: Wij zoeken een nieuwe collega!

Vacature: Wij zoeken een nieuwe collega!

Netwerk Young Connection wil blijven investeren in een plek voor jongeren waar  jongeren gezien worden en zich verder kunnen ontwikkelen. Om dit te kunnen doen én de toekomstplannen van Netwerk Young Connection verder vorm te geven zoeken wij een Project...

Vernieuwing team op komst

Vernieuwing team op komst

De komende zomer zal ons team vernieuwd worden. Joyce de Haan en Michiel Steenwinkel vertrekken en maken plaats voor een nieuwe medewerker met een groter contract. Het vertrek doet natuurlijk wel pijn, maar is ook een weloverwogen besluit.   Bij de...

Voorleesuurtje op de zondagochtend

Voorleesuurtje op de zondagochtend

Nynke en Aniek lezen elke laatste zondag van de maand voor uit leuke en spannende kinderboeken. Ze doen dat in CuturA&Zo in Nootdorp. Om te beginnen nog online, maar hopelijk binnenkort ook echt te midden van een groep kinderen.  De eerste editie in februari...

0 reacties