Leuke dingen doen tijdens lockdown

Written by youngconnection

On maart 16, 2021

De afgelopen maanden waren jongeren vaak in het nieuws. Een jaar lang geen ontmoetingen op school, op het sportveld, bij de vereniging of in de horeca, hakt erin. Veel jongeren zijn somber of kampen met depressieve klachten. Gelukkig zien wij ook veel vitale jongeren die er het beste van maken. 

Bij Young Connection willen wij er zijn voor jongeren. Door middel van gezellig en leerzame (online) activiteiten als de groeiplaats waar we met elkaar een thema bespreken. 

In de voorjaarsvakantie was daar de Jeugd Aan Zet activiteitenweek. Dankzij een extra rijkssubsidie rond jongeren in coronatijd. We konden daarvan in de voorjaarsvakantie veel mooie activiteiten organiseren in samenwerking met Jeugd&Jongerenwerk en Team4Talent. 

Zo waren er een voetbal-, lasergame- en fortnite toernooi, een online pubquiz, een kickbox clinic, een online kook- en bakactiviteit en creatieve workshops rond sieraden en graffity. Vele tientallen jongeren hebben aan één of meer activiteiten meegedaan. 

De online kookworkshop van Carlington Morrissey van Pimento Tapasbar uit Dordrecht was één van de successen. Alle deelnemers konden ’s middags een tasje met ingrediënten ophalen om ’s avonds met aanwijzingen via het scherm los te gaan in de eigen keuken.

You May Also Like…

Nieuwe voorzitter voor ons bestuur gezocht!

Netwerk Young Connection zoekt versterking bestuur Ons jongerenvrijwilligersnetwerk Young Connection werkt aan een samenleving in Pijnacker-Nootdorp, waarin mensen naar elkaar omzien. Wij sluiten aan bij de leefwereld van jongeren tussen de 15 en 30 jaar door hen op...

Laatste zomernieuws!

Laatste zomernieuws!

Hi allemaal! De zomervakantie is van start gegaan. Bij Young Connection is dat altijd een moment om terug te kijken op het eerste half jaar en plannen te maken voor het nieuwe schooljaar. In dit nieuwsbericht nemen we je daar graag in mee. We wensen jou ook een fijne...

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Met het online symposium 'de kracht van jongeren' hebben we het officiële afscheid van oprichters Joyce en Michiel gemarkeerd. Op 23 juni dachten we met een kleine 40 samenwerkingspartners, jongeren en belangstellenden na over de toekomst van Young Connection. Vanuit...

0 reacties