De ervaringen van anderen

“Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin en vind het contact met jullie en de andere vrijwilligers erg gezellig.”

Annemarijn, 18 jaar (vrijwilliger)

“Ik merk dat het vrijwilligerswerk wat ik doe mij helpt bij het ontwikkelen van onder andere mijn gespreksvaardigheden. Ook vind ik de Groeiplaatsen een hele fijne plek wat me aan het denken zet over dingen waar ik normaal niet bij stil sta. Het heeft altijd een hele ontspannen sfeer waardoor ik me ook nooit ongemakkelijk voel om over dingen te praten. Dit is wel heel fijn!”

Kaoutar, 22 jaar (vrijwilliger)

“Hier in Nederland heb ik bijna geen vrienden, maar bij de Groeiplaatsen krijg ik de perfecte kans om vriendschappen te vormen. De begeleiders Sanne en Esmee zijn de beste leiders die ik tot nu ken, ze zijn altijd open om te praten en luisteren en chill. Ik ben blij dat ik elke keer mee doe met de groep!!”

Remie, 25 jaar (vrijwilliger)

“Al een jaar lang doe ik iedere week boodschappen voor iemand. Het is niet alleen super fijn om anderen te helpen met vrijwilligerswerk, je krijgt er zelf ook een goed gevoel van.” 

Kevin (vrijwilliger)

“Ik doe één keer per week boodschappen voor een oudere man die dit in deze tijden zelf niet kan. Het is heel fijn om zoiets ’makkelijks’ te doen dat heel veel betekent voor de ander.”

Fleur  (vrijwilliger)

“Elke keer weer zoveel dankbaarheid en liefde van de mensen waar je het voor doet, dit geeft mij enorm veel energie! Allemaal dankzij YoungConnection :)” 

Nynke (vrijwilliger)

“Ik bezoek al ruim 2 jaar een oudere vrouw en ben tot de ontdekking gekomen dat de verbintenis tussen ouderen en jongeren voor beide partijen een positieve uitwerking heeft. Zo word ik blij als ik haar zie en wordt zij blij als ik er weer ben!”

Michelle  (vrijwilliger)

“Met het huiswerkproject bij Young Connection help ik een jongere en bij het maatjesproject zorg ik voor gezelligheid bij een oudere dame. Twee verschillende doelen, maar beide even leuk en leerzaam!”

Josine (vrijwilliger)

“Ik vind het leuk om mensen te helpen en op te vrolijken. Dat kan bij Young Connection.”

Jos (vrijwilliger)

“Young Connection geeft mij gezellige contacten en veel ervaring door verschillende activiteiten, zoals huiswerkhulp aan een kind van nieuwkomers. Dit sluit ook goed aan bij mijn studie.”

Cindy (vrijwilliger)

“De vrijwilligers van Young Connection hebben onze ouderen een leuke middag bezorgd op Scheveningen. Heel goed dat dit bestaat!”
Christalia Lake (woonzorgcentrum Veenhage Nootdorp)
“Jong geleerd is oud gedaan. Het zaadje om vrijwilliger te worden kan niet vroeg genoeg gezaaid worden, daarom is Young Connection een supergoed initiatief.”
Monique Segijn (bureau vrijwilligerswerk Pijnacker-Nootdorp)
Ik heb erg genoten van de NLdoet dag bij Young Connection. Met de koning en koningin erbij! De blije gezichten van de mensen blijven het mooiste aan het vrijwilligerswerk.

Beau (vrijwilligster, 18 jaar)

“Young Connection biedt mij de mogelijkheid om filosofie te verbinden met de praktijk en samen met jongeren te werken aan een sterke sociale infrastructuur in Pijnacker-Nootdorp waarin relaties de basis vormen voor een vitale lokale samenleving. ”

Sven Hogervorst (oud-bestuurslid Young Connection)

“De gemeente Pijnacker-Nootdorp ondersteunt Young Connection van harte.  Jullie weten jongeren positief te stimuleren als vrijwilliger ten 
behoeve van kwetsbare mensen. De informele en flexibele manier waarop dat gebeurt, past goed bij de samenleving waarin jongeren opgroeien en draagt bij aan gezond burgerschap van een nieuwe generatie.”

Hanneke van de Gevel (oud-wethouder Sociaal Domein Pijnacker-Nootdorp)