Laatste zomernieuws!

Written by youngconnection

On juli 25, 2022

Hi allemaal!

De zomervakantie is van start gegaan. Bij Young Connection is dat altijd een moment om terug te kijken op het eerste half jaar en plannen te maken voor het nieuwe schooljaar. In dit nieuwsbericht nemen we je daar graag in mee. We wensen jou ook een fijne zomerperiode, vol met lekker weer, misschien wel een vakantie en anders mooie lange zomeravonden.

Muziekavond voor Oekraïne

Op dinsdag 7 juni organiseerden we een muziekavond voor de mensen uit Oekraïne die verblijven in het van der Valk hotel in Den Haag – Nootdorp. Dit deden we zéker niet alleen. Samen met 11 jonge vrijwilligers én Faouzi en Carsten van muziekschool Funky Music werd er een fantastische avond vol gezelligheid, lachen, dansen en muziek maken neergezet.

Het is prachtig wat muziek kan doen. Muziek laat leven, brengt plezier en je hoeft dezelfde taal niet te spreken. Het brengt je in contact, zonder moeilijk doen én dat is precies wat we wilden bereiken.

We willen SWOP bedanken voor de fijne samenwerking en PLUS supermarkt Sabine Zondag voor het aanbieden van heerlijke hapjes en drankjes. Meer lezen over deze mooie avond? Er verscheen een mooi artikel op Telstar Online en ook Pijnacker Nootdorp Actueel schonk er aandacht aan.

Wandelen met Ouderen

Een wandeling buiten maken is zo vanzelfsprekend. Lekker je schoenen aantrekken en voor je het weet sta je buiten. Wanneer in een verzorgingstehuis woont, is het ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Je bent afhankelijk van mensen die met je willen wandelen óf kunt misschien zelf niet meer wandelen.

Het afgelopen half jaar heeft een groep enthousiaste jongeren wekelijks op zondag gewandeld met een groep ouderen uit Veenhage. Lekker het dorp door of de natuur in. Wandelen met ouderen vergt skills waarvan je niet wist dat je ze nodig had, want hoe geef je iemand die in een rolstoel zit het gevoel dat hij of zij veilig is met jou aan het roer? Of hoe werkt ‘small talk’ eigenlijk? Hoe knoop je dat gesprekje aan en waar praat je dan over?

Een activiteit die veel meer brengt dan je in eerste instantie zou verwachten en waar we met heel veel plezier na de zomervakantie weer mee door gaan.

Afvalprik Bingo

Het was een uitprobeersel: Hoe leuk vinden jongeren het om afval te prikken? Eindstand: Heel leuk! Zéker als je er een competitie van maakt. Met 7 jongeren gingen we in mei de straat op om afval te prikken in de omgeving van ‘de Parade’. Het materiaal leenden we van Schoon Pijnacker Nootdorp.

De competitie? Wie de meeste items op zijn of haar bingokaart kon afstrepen, won slagroom op het ijsje wat we na afloop gezamenlijk zouden gaan halen. De slagroom werd heel erg serieus genomen en resulteerde in een zoektocht naar de meeste sigaretten, colablikjes en (het liefst) gekke items. Eindstand: De Parade was weer een stukje schoner, we hebben lekker gekletst, HEEL hard gelachen én de winnares lustte helemaal geen slagroom op haar ijsje. We hebben zin om dit weer een keer te doen.

Talentdagen

Zoals elk jaar organiseerden we in de eerste week van de zomervakantie samen met Stichting Talentweken ‘de Talentdagen’. Een drietal dagen, speciaal voor kids uit een gezin met een wat kleinere portemonnee, vol met allerlei uitdagende activiteiten. Ook hierbij hielpen jonge vrijwilligers van Young Connection een handje mee om deze dagen zo gezellig en leuk mogelijk te maken.

We hebben mogen genieten van prachtig weer, blije koppies en een zoals altijd fijne samenwerking met Janneke Breedijk.

Op de planning

Vakantie

Allereerst gaan we even genieten van een goede vakantie. Young Connection zal daarom haar deuren sluiten tussen 29 juli en 14 augustus. In deze periode zijn we niet bereikbaar. Je kunt ons altijd een mailtje of appje sturen, die zullen we dan beantwoorden vanaf 15 augustus.

Maatschappelijke Stagemarkt

Op 13 september van van 16.15 tot 18.00 uur organiseert Lucia Visser van SWOP een informatiebijeenkomst over de Maatschappelijke Stagemarkt die op 4 oktober van 18.00-21.00 plaats zal vinden. Sanne zal tijdens de informatiebijeenkomst aanwezig zijn om meer te vertellen over de begeleiding van jonge vrijwilligers. Uiteraard staan wij ook op de Maatschappelijke stagemarkt op 4 oktober. Ben jij er ook bij?

Bezoekmaatjes, Huiswerk/Taalmaatjes & Huiswerkklassen

Na de zomervakantie zullen wij weer van start gaan met het matchen van maatjes en het opstarten van de huiswerkklassen. Ken je jongeren vanaf 15 jaar die het leuk vinden om zich in te zetten voor onze projecten? We komen graag in contact!

You May Also Like…

Nieuwe voorzitter voor ons bestuur gezocht!

Netwerk Young Connection zoekt versterking bestuur Ons jongerenvrijwilligersnetwerk Young Connection werkt aan een samenleving in Pijnacker-Nootdorp, waarin mensen naar elkaar omzien. Wij sluiten aan bij de leefwereld van jongeren tussen de 15 en 30 jaar door hen op...

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Met het online symposium 'de kracht van jongeren' hebben we het officiële afscheid van oprichters Joyce en Michiel gemarkeerd. Op 23 juni dachten we met een kleine 40 samenwerkingspartners, jongeren en belangstellenden na over de toekomst van Young Connection. Vanuit...

Symposium ‘de kracht van jongeren’

Symposium ‘de kracht van jongeren’

Young Connection organiseert op woensdag 23 juni van 15 tot 16.30 uur een symposium met de titel 'de kracht van jongeren.'  Young Connection organiseert dit ter gelegenheid van het afscheid van oprichters Joyce en Michiel. Tijdens dit symposium blikken we kort...

0 reacties