Ons nieuwe project: Your Cube

Written by youngconnection

On mei 22, 2020

Jongeren tussen 14 en 24 jaar kunnen vanaf juni 2020 bij Young Connection hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT) doen. Ons MDT project heet YourCube, een beproefd concept dat op dit moment in bijna 20 gemeenten in Nederland draait. Voor dit nieuwe project krijgen we binnenkort ook een nieuwe collega: Sanne Meulemans treedt per 1 juni a.s. in dienst. Welkom Sanne! 

De bedoeling van Your Cube is dat jongeren zich een half jaar lang 80 uur gaan inzetten, wat neerkomt op gemiddeld 3 uur per week. In die uren ontdekken ze hun talenten en gaan ze daar actief mee aan de slag. Dat kan zijn op het gebied van welzijn, zorg, cultuur, sport of natuur. Jongeren kunnen ook een maatjestraject doen met een kwetsbare dorpsgenoot. Het is ook mogelijk om als YourCuber onder begeleiding van Young Connection zelf een project op te zetten. 

Corona beleid

Uiteraard houden we ook bij YourCube rekening met alle regels rond het coronavirus. Dat geeft misschien nog lange tijd beperkingen, maar het biedt ook kansen. Omdat andere activiteiten stil liggen en het nog onduidelijk is hoe opleidingen gaan draaien na de zomervakantie, biedt YourCube jongeren een unieke kans om zich te ontwikkelen. En juist nu is de inzet van jongeren hard nodig en gewaardeerd.

Elk traject begint met een intake waarna Young Connection op zoek gaat naar één of meerdere geschikte ervaringsplekken. Een jongere kan bijvoorbeeld taalles geven aan een nieuwkomer, meehelpen in met activiteiten voor ouderen of als buddy gaan sporten met iemand. Je wordt via Young Connection uitgenodigd voor trainingen en komt regelmatig samen met andere YourCubers. Niet alleen voor je eigen ontwikkeling, maar ook voor de gezelligheid. 

Ontwikkelplan

Voor elke deelnemer maakt Young Connection een persoonlijk ontwikkelplan en afspraken over de begeleiding. Een jongere die de 80 uur volmaakt, ontvangt de Europas, een Europees erkend certificaat dat vastlegt welke vaardigheden je hebt ontwikkeld. 

YourCube komt naast het reguliere vrijwilligerswerk. Jongeren die zich incidenteel of vaker willen inzetten voor kwetsbare mensen zonder YourCube traject, blijven uiteraard van harte welkom. 

MDT

Met de Maatschappelijke Diensttijd wil de Rijksoverheid jongeren uit alle sociale lagen, ongeacht hun opleiding, culturele achtergrond of beperking, iets doen voor een ander en daar zelf iets van leren. Het specifieke YourCube programma is ontwikkeld door TijdVoorActie, een landelijk inspiratienetwerk waarbij Young Connection is aangesloten.  

Wij zoeken nog samenwerkingspartners

Net als bij onze huidige projecten, zoeken we ook voor YourCube samenwerkingspartners die graag een gemotiveerde YourCuberover de vloer hebben. Enige begeleiding op de werkvloer is gewenst, de algehele begeleiding van de jongere ligt uiteraard bij Young Connection. We gaan graag het gesprek aan over mogelijkheden. 

You May Also Like…

Nieuwe voorzitter voor ons bestuur gezocht!

Netwerk Young Connection zoekt versterking bestuur Ons jongerenvrijwilligersnetwerk Young Connection werkt aan een samenleving in Pijnacker-Nootdorp, waarin mensen naar elkaar omzien. Wij sluiten aan bij de leefwereld van jongeren tussen de 15 en 30 jaar door hen op...

Laatste zomernieuws!

Laatste zomernieuws!

Hi allemaal! De zomervakantie is van start gegaan. Bij Young Connection is dat altijd een moment om terug te kijken op het eerste half jaar en plannen te maken voor het nieuwe schooljaar. In dit nieuwsbericht nemen we je daar graag in mee. We wensen jou ook een fijne...

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Met het online symposium 'de kracht van jongeren' hebben we het officiële afscheid van oprichters Joyce en Michiel gemarkeerd. Op 23 juni dachten we met een kleine 40 samenwerkingspartners, jongeren en belangstellenden na over de toekomst van Young Connection. Vanuit...

0 reacties

Een reactie versturen