Met kinderen op bezoek bij hoogbejaarden

Written by youngconnection

On januari 17, 2020

Verslag van een speeddate middag tussen kinderen van de kidsclub van de Dorpskerk Nootdorp en bewoners van de Weidevogelhof in Pijnacker.

De oude dame aait opnieuw de handen van het meisje. Ze is zichtbaar vertederd door het jeugdige bezoek deze middag. Helemaal uit haar woorden komt ze niet meer, maar het meisje luistert aandachtig. ‘Jullie hebben leuke vragen bedacht,’ zegt een andere bewoner over de speeddate vragen. Die zetten we in deze middag bij de ontmoeting tussen hoogbejaarde bewoners van de Weidevogelhof in Pijnacker en kinderen van 10 en 11 jaar uit Nootdorp. 

‘Wat is uw geboorteplaats,’ vraagt een jongetje aan een oudere dame. ‘Suriname,’ luidt het antwoord. Ik vraag het kind of hij weet waar dat ligt. ‘Afrika, Azië?’ Bijna goed. Als alle vragen gesteld zijn, wisselen de kinderen van partner. Verhalen over vroeger, ervaringen van nu. De ouderen denken dat de huidige tijd toch leuker is om op te groeien. 

De kinderen krijgen aan het eind applaus van de ouderen. ‘Je discrimineert door ons ouderen te noemen,’ roept een ietwat ondeugend kijkende bewoonster lachend. 

‘Iets goed doen voor een ander,’ is het thema deze maand van de kidsclub van de Dorpskerk Nootdorp. Op de terugweg hebben de kinderen het gevoel dat ze dat inderdaad hebben gedaan. ‘Want je merkte echt dat de mensen het leuk vonden.’ En de kinderen zelf? Voor hen was het een leerzame ervaring die leuk was en goed voelt. 

Pietervanforeest

You May Also Like…

Nieuwe voorzitter voor ons bestuur gezocht!

Netwerk Young Connection zoekt versterking bestuur Ons jongerenvrijwilligersnetwerk Young Connection werkt aan een samenleving in Pijnacker-Nootdorp, waarin mensen naar elkaar omzien. Wij sluiten aan bij de leefwereld van jongeren tussen de 15 en 30 jaar door hen op...

Laatste zomernieuws!

Laatste zomernieuws!

Hi allemaal! De zomervakantie is van start gegaan. Bij Young Connection is dat altijd een moment om terug te kijken op het eerste half jaar en plannen te maken voor het nieuwe schooljaar. In dit nieuwsbericht nemen we je daar graag in mee. We wensen jou ook een fijne...

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Met het online symposium 'de kracht van jongeren' hebben we het officiële afscheid van oprichters Joyce en Michiel gemarkeerd. Op 23 juni dachten we met een kleine 40 samenwerkingspartners, jongeren en belangstellenden na over de toekomst van Young Connection. Vanuit...

0 reacties

Een reactie versturen