‘Ik zal deze stage niet snel vergeten’

Written by youngconnection

On september 25, 2019

Verslag stage Young Connection

Voor school moesten wij afgelopen jaar een maatschappelijke stage lopen. Dit houdt in dat je vrijwilligerswerk gaat doen voor een organisatie. Je mocht zelf kiezen waar je dit ging doen. We hadden ook een stagemarkt op school en daar stonden allerlei kraampjes met organisaties waar stages aangeboden werden. Ook stond Young Connection daar met hun eigen kraampje. Ik ben er eigenlijk terecht gekomen via een vriendin, die heeft een kennis die zich inzet voor Young Connection. Zij zou daar ook stage gaan lopen en had gevraagd of ze voor mij ook een plekje vrij kon laten. Daar heb ik ja op gezegd en zo heb ik dus afgelopen jaar met allerlei activiteiten geholpen bij Young Connection. Op de stagemarkt vertelde een vrijwilliger wat we allemaal zouden gaan doen en dit klonk hartstikke leuk. Er zouden activiteiten met zowel jongeren als ouderen komen en daar mochten wij dan bij helpen.

Ik ga nu wat vertellen over de activiteiten die we hebben ondernomen met de organisatie. 

Op 7 oktober zijn we met de ouderen in een rolstoel naar de Kortebaan Draverij in Nootdorp geweest. We waren met een hele groep en hebben gezellig met z’n alle naar de paardenrace gekeken. 

31 januari was er een ontmoetingsfeest in basisschool de Regenboog voor iedereen die actief is bij de organisatie. Dus alle ouderen, jongeren, vluchtelingengezinnen en vrijwilligers waren aanwezig. Een gezin heeft heerlijk Syrisch gekookt en daar hebben we met z’n alle van genoten. Er was ook nog een bingo waar je allemaal leuke prijsjes kon winnen. Kortom het was een hele gezellige avond. 

Op 29 april hebben we een speurtocht met vluchtelingenkinderen gelopen. Dit was ook erg leuk om te doen, het waren allemaal leuke, enthousiaste kinderen. Op het einde hebben we ook nog een ijsje gehaald, was ook erg lekker! 

30 april heb ik meegelopen met de rolstoel 3-daagse in Nootdorp. Dit was een soort avond 4-daagse maar dan voor ouderen in een rolstoel. Dit duurde van 30 april tot 2 mei. Ook dit was een hele gezellige avond! 

Ook heb ik een aantal zondagen meegeholpen met de spelletjesmiddag. Dit was in Veenhage en dan kwamen er een stuk of 20 ouderen meedoen met allerlei leuke spelletjes. Ook konden de dames hun nagels laten lakken. Een en al gezelligheid dus. 

Dit waren een aantal activiteiten waarmee ik heb geholpen afgelopen jaar. Ik vond het erg leuk om te doen en zal deze stage zeker niet snel vergeten! 

Nicole Wubben

You May Also Like…

Nieuwe voorzitter voor ons bestuur gezocht!

Netwerk Young Connection zoekt versterking bestuur Ons jongerenvrijwilligersnetwerk Young Connection werkt aan een samenleving in Pijnacker-Nootdorp, waarin mensen naar elkaar omzien. Wij sluiten aan bij de leefwereld van jongeren tussen de 15 en 30 jaar door hen op...

Laatste zomernieuws!

Laatste zomernieuws!

Hi allemaal! De zomervakantie is van start gegaan. Bij Young Connection is dat altijd een moment om terug te kijken op het eerste half jaar en plannen te maken voor het nieuwe schooljaar. In dit nieuwsbericht nemen we je daar graag in mee. We wensen jou ook een fijne...

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Joyce en Michiel gaan , Ruben komt

Met het online symposium 'de kracht van jongeren' hebben we het officiële afscheid van oprichters Joyce en Michiel gemarkeerd. Op 23 juni dachten we met een kleine 40 samenwerkingspartners, jongeren en belangstellenden na over de toekomst van Young Connection. Vanuit...

0 reacties

Een reactie versturen