MDT YourCube

MDT YourCube is dé plek om je maatschappelijke diensttijd te doen in Pijnacker-Nootdorp. Een half jaar lang zet jij je in voor de samenleving. En je werkt intussen aan jouw vaardigheden met begeleiding van Young Connection. Goed voor jou én voor de maatschappij dus! 

De overheid ondersteunt de maatschappelijke diensttijd om jongeren uit alle sociale lagen iets te laten doen voor een ander en daar zelf ook iets van te leren. Ongeacht hun opleiding, culturele achtergrond of eventuele beperking.


MDT YourCube in het kort
– Voor iedereen tussen 14 en 24 jaar
– 80 uur vrijwilligerswerk in 6 maanden tijd (gemiddeld 3 uur per week)
– Coaching en training door Young Connection

Hoe werkt het?

We gaan eerst met jou om tafel om te kijken wat je zou willen doen en leren. We maken een persoonlijk ontwikkelplan waarbij we uitgaan van jouw kwaliteiten, interesses en beschikbare tijd.


Vervolgens kijken we op welke plek of plekken jij vrijwilligerswerk gaat doen. Dat kan van alles zijn: van een woonzorgcentrum tot een kinderdagverblijf en van een culturele instelling tot een sportclub. Maar je kunt bij ons ook een maatjestraject starten met een nieuwkomer of een oudere. Of een project bedenken en mee helpen opzetten.


Samen met andere MDT YourCubers en iemand van Young Connection kom je regelmatig bij elkaar om de voortgang te bespreken. Ook kun je bij ons handige trainingen en workshops volgen die je helpen groeien.

En als je 80 uur hebt volgemaakt, ontvang je de Europass. Dat is een Europees erkend certificaat dat aantoont wat jij hebt betekend voor de maatschappij.

Interesse? Meld je aan. Wij nemen dan contact met je op voor een vrijblijvend gesprek.

 

Aanmelden.

Ik heb hulp nodig. 

8 + 13 =

Ik wil meehelpen!

9 + 6 =