Taalmaatje

Written by youngconnection

On juli 24, 2020

Als taalmaatje wordt je gekoppeld aan iemand die hier nog niet zo lang woont. Meestal gaat het om een statushouder die hierheen is gevlucht. De nadruk ligt op Nederlands praten. Voor de hulpvrager is het heel belangrijk om dit vaak te oefenen. Je mag dus ook iemand echt helpen met het goede woord of de goede uitspraak. Daarnaast ontstaat er meestal een goede band en kan het zijn dat er een vriendschap ontstaat waarbij jij de hulpvrager ook helpt met andere dingen.

Tijdsbelasting: een uur per week. In principe wordt je voor een aantal maanden aan elkaar gekoppeld.

Interesse? Neem dan contact met ons op!

You May Also Like…

Bezoekmaatje

Bezoekmaatje

Als bezoekmaatje ga je op bezoek bij een oudere dorpsgenoot of bij iemand die eenzaam is of wat aanspraak nodig heeft. De nadruk ligt op gezelligheid. Je doet een spelletje, praat over van alles en nog wat of drinkt gewoon samen een bakkie koffie of thee. Het kan ook...

Huiswerkklas

Huiswerkklas

In de huiswerkklas draai je van oktober tot juni mee op een vaste middag in de week. Dat kan zijn op een basisschool in Pijnacker of in Nootdorp. Met een aantal vrijwilligers en een coördinator help je een groepje kinderen tussen 8 en 12 jaar met hun huiswerk. De ene...

0 reacties

Een reactie versturen