Bezoekmaatje

Written by youngconnection

On juli 24, 2020

Als bezoekmaatje ga je op bezoek bij een oudere dorpsgenoot of bij iemand die eenzaam is of wat aanspraak nodig heeft. De nadruk ligt op gezelligheid. Je doet een spelletje, praat over van alles en nog wat of drinkt gewoon samen een bakkie koffie of thee. Het kan ook zijn dat je dezelfde interesses of hobby hebt. Dat maakt het helemaal leuk. Het is wel handig als je zelf een beetje een gesprek gaande kunt houden. Maar als je dat lastig vindt of wil leren, helpen we je daar natuurlijk mee. Ook gaan we de eerste keer mee om te kijken of er een ‘klik‘ is.

Tijdsbelasting: een uur per week of per twee weken. In principe wordt je aan elkaar gekoppeld voor een aantal maanden.

You May Also Like…

Huiswerkklas

Huiswerkklas

In de huiswerkklas draai je van oktober tot juni mee op een vaste middag in de week. Dat kan zijn op een basisschool in Pijnacker of in Nootdorp. Met een aantal vrijwilligers en een coördinator help je een groepje kinderen tussen 8 en 12 jaar met hun huiswerk. De ene...

Taalmaatje

Taalmaatje

Als taalmaatje wordt je gekoppeld aan iemand die hier nog niet zo lang woont. Meestal gaat het om een statushouder die hierheen is gevlucht. De nadruk ligt op Nederlands praten. Voor de hulpvrager is het heel belangrijk om dit vaak te oefenen. Je mag dus ook iemand...

0 reacties

Een reactie versturen